Våra kockar

Jennifer Halvardsson

Kock

Jennifer har hunnit med att arbeta som kock på REX, Baggböle Herrgård och Invito i Umeå innan hon för fyra år sedan valde att börja jobba på ICA Superteg.

– Det var Jocke som lockade hit mig. Jag var lite trött på sena kvällar och långa helger. På ICA Superteg får jag träffa mer folk och verkligen hjälpa dem med mat och inte bara servera. Jag får laga en trevlig middag och se hur glada och tacksamma kunderna blir. Det är viktigt för mig och gör att jag älskar att gå till jobbet varje dag, säger Jennifer.

Husmanskost och mer traditionell mat är något som Jennifer gärna lagar.

– Det är svårt att bli trött på vällagad husmanskost. Det slår aldrig fel, avslutar Jennifer.

Nicholas Ward

Kock

Nick kommer från Nya Zeeland och har jobbat som kock över hela världen. Senast kommer han ifrån TC i Umeå men jobbar sedan början på 2016 som kock på ICA Superteg. Valet att börja på ICA Superteg var enkelt.

– Jag var nyfiken på att prova något nytt och samtidigt få mer tid till familjen. Jag trivs verkligen jättebra med alla nya underbara kollegor och såklart även med det nya stora köket, säger Nick.

För Nick är det viktigt att vara nyfiken, att upptäcka nya smaker och inspireras till att våga utmana mer traditionella rätter. Han älskar husmanskost men är inte rädd för att ta med sina kunskaper från världens alla hörn och göra nya intressanta tolkningar.

– För mig handlar matlagning om ta med mig världens smaker och mixa det med svenska traditionella rätter. Det ger mig utveckling och ger kunderna möjligheter att uppleva nya smaker från andra kulturer, avslutar Nick.

Ida Flodell

Kock

Ida har tidigare jobbat på Baggböle Herrgård dit hon gick direkt efter utbildningen på Fridhemsgymnasiet. Att bli kock var ett naturligt och självklart val för henne som gillat matlagning så länge hon kan minnas. Tidigare har Ida jobbat mycket med catering och i delikatess, men när chansen dök upp att få jobba som kock på Köket blev valet inte svårt.

– Det känns jättekul att få jobba med matlagning i ett stort och proffsigt kök här på ICA, kommenterar Ida.

Att jobba som kock i ett kök där mat till många olika tillfällen ska levereras innebär mycket jobb, men det ser Ida enbart som positivt.

– Mycket av det jag gillar med att jobba som kock är att testa nya rätter och smaker, jag gillar utmaningen, avslutar Ida.