Våra kockar

Joakim Gulliksson

Kökschef

Joakim har lång erfarenhet inom matlagning och har jobbat som kock på ICA Superteg under de senaste fem åren och har dessutom en bakgrund som köksmästare på REX i Umeå. Han lämnade REX för ICA Superteg för att han var redo för en annan typ av utmaning, där fokus var att skapa ett helhetserbjudande för kunden. Joakim gillade även idéen men att ha ett restaurangkök i en matvarubutik, på så sätt har man som kock alltid närheten till olika råvaror och därmed en större frihet som gynnar både kund och miljö.

När det kommer till matlagning gillar Joakim att laga rustik och enkel mat.

– Jag håller inte på med så mycket ”dutt” utan drivs av att jobba med rena råvaror av högsta kvalitet. Bra råvaror ger alltid de bästa smakerna, säger Joakim.

Jennifer Halvardsson

Kock

Jennifer har hunnit med att arbeta som kock på REX, Baggböle Herrgård och Invito i Umeå innan hon för fyra år sedan valde att börja jobba på ICA Superteg.

– Det var Jocke som lockade hit mig. Jag var lite trött på sena kvällar och långa helger. På ICA Superteg får jag träffa mer folk och verkligen hjälpa dem med mat och inte bara servera. Jag får laga en trevlig middag och se hur glada och tacksamma kunderna blir. Det är viktigt för mig och gör att jag älskar att gå till jobbet varje dag, säger Jennifer.

Husmanskost och mer traditionell mat är något som Jennifer gärna lagar.

– Det är svårt att bli trött på vällagad husmanskost. Det slår aldrig fel, avslutar Jennifer.

Nicholas Ward

Kock

Nick kommer från Nya Zeeland och har jobbat som kock över hela världen. Senast kommer han ifrån TC i Umeå men jobbar sedan början på 2016 som kock på ICA Superteg. Valet att börja på ICA Superteg var enkelt.

– Jag var nyfiken på att prova något nytt och samtidigt få mer tid till familjen. Jag trivs verkligen jättebra med alla nya underbara kollegor och såklart även med det nya stora köket, säger Nick.

För Nick är det viktigt att vara nyfiken, att upptäcka nya smaker och inspireras till att våga utmana mer traditionella rätter. Han älskar husmanskost men är inte rädd för att ta med sina kunskaper från världens alla hörn och göra nya intressanta tolkningar.

– För mig handlar matlagning om ta med mig världens smaker och mixa det med svenska traditionella rätter. Det ger mig utveckling och ger kunderna möjligheter att uppleva nya smaker från andra kulturer, avslutar Nick.

Ida Flodell

Kock

Ida har tidigare jobbat på Baggböle Herrgård dit hon gick direkt efter utbildningen på Fridhemsgymnasiet. Att bli kock var ett naturligt och självklart val för henne som gillat matlagning så länge hon kan minnas. Tidigare har Ida jobbat mycket med catering och i delikatess, men när chansen dök upp att få jobba som kock på Köket blev valet inte svårt.

– Det känns jättekul att få jobba med matlagning i ett stort och proffsigt kök här på ICA, kommenterar Ida.

Att jobba som kock i ett kök där mat till många olika tillfällen ska levereras innebär mycket jobb, men det ser Ida enbart som positivt.

– Mycket av det jag gillar med att jobba som kock är att testa nya rätter och smaker, jag gillar utmaningen, avslutar Ida.

 

Daniel H de Francisco

Kock

Daniel är sedan 11 år tillbaka utbildad kock. Under sina år har han jobbat mycket i bar och restaurang. Han har också jobbat som dokumentärfilmare i några år och ser sina olika intressen som en styrka.

– Jag älskar att jobba med människor och träffa de kunder som sedan ska äta maten. Det var det som lockade med Ica Superteg, det är väldigt stor kontrast mot att stå och gömma sig i ett kök på en restaurang, berättar Daniel.

Kökets nya koncept med kockar och riktigt bra matlagning inne i butiken tilltalar Daniel.

– Matlagningen blir en del av handeln och det gör att allt känns mycket mer äkta. Jag kan stå och diskutera fisk som jag älskar att laga direkt med en kund, det gillar jag, avslutar Daniel.

Magnus Wiklund

Kock

Magnus har snart 20 års erfarenhet som kock efter att ha varit kökschef på Umestan, Scandic Plaza och förste kock på Invito. Kockyrket såg han som spännande när han drogs dit i unga år.

– Jag gillar utmaningen som kock att laga något som andra uppskattar. Det här företaget är också väldigt nytänkande och det blir något helt annat att jobba så här i ett kök i en butik än mina tidigare erfarenheter, berättar Magnus.

Magnus är jägare och därför är bra råvaror och rena smaker något som ligger varmt om hjärtat.

– Jag älskar långkok och långa ungsstekningar på låg temperatur. Då får man fram de äkta smakerna från råvarorna på bästa sätt, avslutar Magnus.